Шукати в цьому блозі

понеділок, 14 січня 2013 р.

Семінар в м. Харків



Інформаційно-аналітична діяльність керівника: алгоритми успішної діяльності

Підвищенню ефективності інформаційно-аналітичної діяльності керівника ПТНЗ було присвячено семінар на тему «Інформаційно-аналітична діяльність керівника: алгоритми успішної діяльності», який відбувся 20 листопада 2012 р. на базі Харківського професійного ліцею швейного і хутрового виробництва, організований НМЦ ПТО у Харківській області.
У семінарі взяли участь заступники директорів і методисти професійно-технічних навчальних закладів. Перед учасниками семінару виступила Петренко Лариса Михайлівна, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, докторант ІПТО НАПН України, яка висвітила такі питання:
- інформаційно-аналітична діяльність як атрибут професіоналізму керівника ПТНЗ;
- інформаційно-аналітична компетентність керівника – основа прийняття ефективного управлінського рішення;
- змістове оброблення інформації: аналіз і синтез;
- методичні засади розвитку інформаційно-аналітичної компетентності керівника.
Лекція супроводжувалася презентаційним матеріалом, демонстрацією фільму «Таємниці свідомості», була насичена прикладами з практики управління навчальним закладом.
На завершення семінару нею було проведено майстер-клас на тему:
«Сучасні технології розвитку інформаційно-аналітичної компетентності керівника ПТНЗ у системі методичної діяльності НМЦ ПТО: електронне портфоліо».
Аналіз листів очікування, які заповнювали учасники семінару на його початку, свідчить про задоволення їх пізнавального інтересу. Порушена проблема викликала зацікавленість у присутніх на семінарі осіб, бажання опанувати науковими основами роботи з інформацією (пошук, змістовне перетворення, збереження) в процесі підготовки і прийняття управлінського рішення.



Немає коментарів:

Дописати коментар